Mannenkoor Albatros (archieffoto).
Mannenkoor Albatros (archieffoto).

Oranje Bevrijdingsconcert in Pekela met Albatros

Algemeen

OUDE PEKELA - Het traditionele Oranje Bevrijdingsconcert van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela zal vrijdag 5 mei plaatsvinden in De Binding in Oude Pekela.

Het concert wordt verzorgd door het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros. Vanaf 20.00 uur zal het koor uit Nieuwe Pekela een afwisselend en avondvullend concert geven. Het koor heeft speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder nummer ingestudeerd dat deze avond voor het eerst te beluisteren zal zijn.

Albatros staat onder leiding van dirigent Bouko Tiggelaar. Verder wordt er medewerking verleend door Gert Immerzeel (piano) en Gertie Bruin (accordeon) en uiteraard de eigen solisten. Koorzanger Jan de Wit verzorgt de presentatie. Burgemeester Jaap Kuin zal een korte toespraak houden.

Gratis

Het Bevrijdingsconcert is zoals altijd gratis toegankelijk. Wel dient men een toegangsbewijs te tonen. Die zijn vanaf 15 april te verkrijgen bij Bakkerij Westers in Nieuwe Pekela en bij zowel Boetiek Fleur als De Binding in Oude Pekela. Er kunnen geen kaarten worden gereserveerd. Het concert begint zoals gezegd om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

Aubades 

Ook dit jaar zullen er op Koningsdag (27 april) aubades in de Pekela’s worden gehouden. Muziekvereniging Excelsior treedt op een drietal locaties op. Om 09.00 uur wordt gestart op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela om daarna naar de Clockstede in Nieuwe Pekela te gaan (09.45 uur). Het derde optreden vindt plaats voor het gemeentehuis in Oude Pekela (10.45 uur). Scouting Pekela zal op de verschillende locaties het ceremonieel vlagvertoon verzorgen.

Koningstoernooi

Verder wordt op vrijdag 28 april het Koningstoernooi gehouden. Het gaat om een voetbaltoernooi van zeven tegen zeven voor teams van vrienden, familie en bekenden (zowel heren als dames) op de velden van Noordster in Oude Pekela. Het toernooi start om 16.30 uur. Teams kunnen zich aanmelden via de website van Noordster.