Van kruiden in de moestuin maakten kinderen groene pesto.
Van kruiden in de moestuin maakten kinderen groene pesto.

Leerlingen In de Manne aan de slag in De Toene

Algemeen

VEENDAM - Leerlingen van Jenaplanschool In de Manne in Veendam hebben tijdens de Week van de Schooltuin zelf groene pesto gemaakt van kruiden die in de en om de moestuin groeien.

In de Week van de Schooltuin zijn basisscholen op diverse plekken in de provincie Groningen aan de slag gegaan met het thema ‘In en om de moestuin’. Zo ook op de Educatieve Jeugdtuinen Borgerswold, dat onderdeel is van het moestuincomplex van Vereniging Tuinrecreatie De Toene. Kinderen van Jenaplanschool In de Manne zijn er druk geweest met de bereiding van groene pesto, onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van de Educatieve Jeugdtuinen Borgerswold.

Schooltuinieren 

Wekelijks werken de midden- en bovenbouwleerlingen van In de Manne aan een eigen moestuintje waar diverse groenten, zoals wortels, radijs rode bietjes en boontjes, worden verbouwd. Schooltuinieren draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van kinderen, het leren, het samenwerken en het gezond leren eten.

De activiteiten in de provincie Groningen in het kader van de Week van de Schooltuin zijn in gezamenlijkheid aangeboden door Jong Leren Eten Groningen en IVN Natuureducatie. De landelijke Week van de Schooltuin is georganiseerd door de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten.