Bezoekers komen doorgaans in stijl naar het Oktoberfest. Foto: Bert Woltjes.
Bezoekers komen doorgaans in stijl naar het Oktoberfest. Foto: Bert Woltjes.

Nu al grote belangstelling voor Oktoberfest in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Voor het Oktoberfest dat op 7 oktober wordt gehouden in de Sorghvliethal in Veendam zijn al ruim 1200 kaarten verkocht.

De evenementenhal is op de eerste zaterdag van oktober hét adres voor de nodige ‘Gemütlichkeit’. Duitse Schlagers, Après-ski-hits, Bier und Bratwurst en in ‘Lederhosen en Dirndl’ verklede feestgangers zullen volop aanwezig zijn op 7 oktober.

Hoop veranderd

In 2013 werd het ‘bierfeest’ voor het eerst georganiseerd in de Sorghvliethal. ,,Nu 10 jaar later organiseren we dit fantastische festival nog steeds. En nog steeds met heel veel plezier!”, aldus organisatoren Fred en Rob van Loenen. In vergelijking met tien jaar terug is er een hoop veranderd. Niet alleen het aantal bezoekers is toegenomen, ook het boekwerk met regels en eisen waaraan een muziekfestival moet voldoen wordt jaarlijks dikker. 

‘Zet Veendam op de kaart’ 

Of beide veranderingen in verhouding tot elkaar gegroeid zijn, laat men in het midden. Vader en zoon Van Loenen steken hoe dan ook samen met hun team aan vrijwilligers graag de handen uit de mouwen voor de realisatie van dergelijke evenementen. ,,Het zet Veendam op de kaart, zorgt voor reuring en houdt Veendam bruisend”, aldus de organisatoren.

Win een Meet & Greet

En Veendam heeft wel zin in een feestje. Voor het Oktoberfest zijn al ruim 1200 kaarten verkocht. Sinds de start van de kaartverkoop worden er dagelijks tickets verkocht. Via de online kanalen, maar ook bij de fysieke verkooppunten. Dat zijn Primera Hiemstra, Koffieplein Veendam & Hoogezand en Sportcafé Sportplein. Net als voorgaande edities valt op dat kort na de zomervakantie de kaartverkoop in een stroomversnelling raakt. Desondanks zijn er nog wel kaarten te koop. Mensen die voor 1 oktober online een kaartje kopen, maken kans op een Meet & Greet met zanger René Karst.