Vanaf links Jeroen Fledderus, Barbara Bakker en Rick Dokter
Vanaf links Jeroen Fledderus, Barbara Bakker en Rick Dokter

Nieuwe leiding voor Passie in Techniek

Algemeen

VEENDAM - Passie in Techniek (PIT) heeft een nieuwe projectleiding. Barbara Bakker, Rick Dokter en Jeroen Fledderus volgen programmamanager Alidston Munting op. De projectleiding is verantwoordelijk voor het programma Sterk Techniekonderwijs in de regio Veendam en Midden-Groningen.

Passie in Techniek is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, Winkler Prins Veendam en het (regionale) bedrijfsleven. Doel is meer leerlingen te interesseren voor de techniek en te laten uitstromen naar dit vakgebied.
De driekoppige projectleiding, bestaande uit docenten van beide scholen, organiseert een variatie aan technische activiteiten voor de leerlingen. Dit doen ze samen met het netwerkbureau PIT en alle betrokken collega’s.

Wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst presenteerde de nieuwe projectleiding zich aan haar samenwerkingspartners en relaties. Naast de kennismaking was het thema van deze netwerkbijeenkomst ‘Wat kom je brengen en wat wil je halen’.De betrokken bedrijven gingen in gesprek met de docenten van het dr. Aletta Jacobs College en Winkler Prins over wat een docent, leerling en/of school kan komen halen en wat een docent, leerling en/of school het bedrijfsleven kan brengen. Zo ontstaat een wisselwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven, waar het leren, ervaren en kennismaken met de technische sector voorop staan.

,,Op deze wijze wil PIT het bedrijfsleven en het onderwijs nog meer bij elkaar betrekken. Tevens was het een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen van Sterk Techniekonderwijs en elkaar te informeren en inspireren”, laat de nieuwe projectleiding weten.