Het stratenvolleybaltoernooi in Veendam keert op zijn vroegst in 2023 terug op de kalender.
Het stratenvolleybaltoernooi in Veendam keert op zijn vroegst in 2023 terug op de kalender.

Streep door volleybaltoernooien in Veendam

Sport

VEENDAM - Het Zechstein Stratenvolleybaltoernooi en het De Romein Beachvolleybaltoernooi in Veendam gaan dit jaar niet door.

Het Zechstein Stratenvolleybaltoernooi in het Indoorcentrum in Veendam trekt jaarlijks zo’n 500 sporters. De laatste editie vond in 2019 plaats. Daarna gooide corona roet in het eten. Na het opheffen van de maatregelen had Stichting Sport- en Evenementen te weinig tijd om het toernooi in de gewenste vorm, met na afloop een gezellige feestavond, te organiseren. ,,We willen het toernooi graag een vervolg geven, echter wel op de wijze zoals men de afgelopen jaren van ons gewend was”, zegt Rob van Loenen namens de organisatie.

‘Behoorlijk draaiboek’ 

Voor De Romein Beachvolleybal geldt hetzelfde. Het toernooi beleefde in 2019 zijn eerste editie en bleek meteen een groot succes. De organisatie kreeg dan ook de vraag of het beachvolleybaltoernooi deze zomer weer plaats zou kunnen vinden in recreatiegebied Borgerswold. ,,Helemaal bij een meerdaags outdoor-evenement komt een behoorlijk draaiboek kijken. Voor de organisatie, die veelal afhankelijk is van vrijwilligers, bleek de zomer van 2022 helaas niet haalbaar”, geeft Van Loenen aan.

Er is Stichting Sport- en Evenementen veel aan gelegen om beide evenementen in 2023 weer te kunnen organiseren. De komende periode zal de organisatie gebruiken voor het vinden van geschikte data.