Afbeelding

Goed georganiseerd DWZ heeft weinig moeite met Yde de Punt

Sport

ZUIDWENDING – DWZ heeft zondagmiddag de tweede zege van het seizoen geboekt. Gastheer Yde de Punt werd met 0-4 verslagen. 

DWZ begon met Henry Hut als centrale verdediger. ,,De positie van centrale verdediger is niet breed bezet en daarom wilde ik Henry daar een keer zien voetballen”, vertelt trainer Jans Vazel over de bijzondere positie van de clubtopscorer tegen Yde de Punt. ,,Henry is rustig en kopsterk en heeft een goed inzicht. Dit experiment pakte verrassend goed uit, want Henry was heer en meester in het veld.”

Geweldige combinatie  

DWZ speelde goed gedisciplineerd en georganiseerd. ,,We hadden het iets anders neergezet waardoor wij beter ons spelletje konden spelen”, zegt Vazel. Nadat DWZ diverse kansen had gemist, viel na een half uur dan toch de 0-1. Na een geweldige combinatie door het midden scoorde Dionis Berisha na een mooie assist van Martin Muurman. Net na de 0-1 kreeg Yde zijn enige kans van de wedstrijd, maar Martin Muurman greep net op tijd in.

Boven in de hoek

Vlak na rust werd het 0-2. Ismael Abachrim kwam er op de rechterkant goed door en leverde een perfecte voorzet af op Berisha, die zijn tweede van de middag maakte. ,,Na de 0-2 kregen we nog meer ruimte”, vertelt Vazel. ,,Na wat kansen te hebben gemist, schoot Serhat Yilmaz na een afvallende bal het leer heerlijk vanaf zestien meter boven in de hoek. In de slotseconden zette Martin Muurman, op aangeven van Dennis De Vries, de 0-4 op het scorebord.”

Tijd nodig

De DWZ trainer was zeer tevreden over het vertoonde spel en organisatie in het veld. ,,We hebben dit seizoen een aantal nieuwe spelers ingepast. Om onze speelstijl goed uit te kunnen voeren, hebben we even tijd nodig. Ik zie elke week wel dat we stapjes maken. Mochten we dit vol kunnen houden en nog meer als team gaan fungeren en ook met tegenslagen om kunnen gaan, dan zie ik een mooi seizoen tegemoet.”