Afbeelding

Vijfdeklassers: alleen zege voor DWZ

Sport

ZUIDWENDING - Vijfdeklasser DWZ heeft zondag in eigen huis met 2-0 gewonnen van Kloosterburen. De zaterdag-vijfdeklassers slaagden er niet in om hun duel te winnen.

Het Pekelder Damacota speelde drie thuiswedstrijden in één week tijd, maar hield aan die serie welgeteld nul punten over. Eerst werd met 1-3 verloren van SETA, vorige week woensdag was NWVV met 2-6 te sterk en zaterdag ging Damacota met 0-1 onderuit tegen VVS Oostwold. Competitiegenoot ZNC ging zaterdag met 4-2 ten onder tegen titelkandidaat Bargeres. 

Meeden-Muntendam

Meeden en Muntendam hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Kevin Keizer schoot Muntendam al vroeg in het duel op voorsprong en leek, omdat Meeden er maar niet in slaagde zijn kansen te benutten, daarmee de matchwinner te worden. Een stunt bleef echter uit. Het hoger geklasseerde Meeden trok in de absolute slotfase de stand gelijk via Sjoerd van der Veen. Zijn inzet trof via de binnenkant van de paal doel. Volgens iedereen die Muntendam een warm hart toedraagt, was het leer nooit in zijn geheel over de doellijn gerold. De arbiter oordeelde echter anders.

DWZ

DWZ won zondag wel. Het bezoekende Kloosterburen werd met 2-0 verslagen. Na het eerste fluitsignaal waren het de gastheren die direct probeerden om tot scoren te komen. Ook de gasten kregen mogelijkheden om de score te openen. Het was uiteindelijk de thuisploeg die, tegen de verhouding in, op 1-0 kwam. Na de thee had DWZ het geluk dat de paal en lat de gelijkmaker in de weg stonden en zelf sloeg men even later wel toe. Daarmee kreeg DWZ wellicht meer dan waar men recht op had, maar daar maalden de bewoners van Sportpark Ommelanderwijk niet om.