PJC trekt ten aanval tegen SVZ. Foto: PJC/Facebook.
PJC trekt ten aanval tegen SVZ. Foto: PJC/Facebook.

Muntendam boekt ruime zege; strijdvaardig PJC onderuit

Sport

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam heeft zondag afgerekend met Gieten. Het werd 4-0. Competitiegenoot PJC ging ondanks een flinke portie strijdlust onderuit.

De Pekelders namen het in eigen huis op tegen SVZ. Het duel tegen de nummer drie leek voor de hekkensluiter een zware hervatting van de competitie te zijn. En inderdaad: PJC keek op een gegeven moment tegen een 0-3 achterstand aan en daarmee leek het duel gespeeld.

Veerkracht

Maar dat was buiten de veerkracht van de Pekelders gerekend. Door goals van Harold Hut en Tom van der Schuur kwam PJC terug in de wedstrijd. Hut tekende voor de 1-3 nadat een vrije bal het strafschopgebied van de Drenten was ingeslingerd en Van der Schuur was het eindstation van een vloeiend lopende aanval. Het strijdvaardige PJC ging vervolgens met man en macht op zoek naar de 3-3, maar de verdiende gelijkmaker wilde niet meer vallen. 

Muntendam

Muntendam boekte zondag zijn vijfde zege van het seizoen. Diep in de eerste helft schoot Michael Imminga tegen Gieten de openingstreffer tegen de touwen. Bjorn Puister zorgde even later koppend voor de 2-0 ruststand. Na ruim een uur gespeeld te hebben gooide Michael Ploeger het duel met twee treffers in het slot.