Leon Fransens uit Veendam (geheel rechts) was op het NK goed voor brons.

NK-medailles voor judoka’s Judo 53 graden Noord

OOST-GRONINGEN - Judoka’s van de regionale judoschool Judo 53 graden Noord hebben zaterdag in Den Haag uitstekend gepresteerd op het Nederlands kampioenschap voor judoka’s tot 18 jaar.

In de categorie tot 52 kilogram behaalde Elise Rustige met uitstekend judo de finale. In een spannende finale streed zij voor wat ze waard was, maar moest de overwinning in de verlenging aan haar tegenstandster laten. Na de derde plek van vorig jaar pakte ze nu het zilver.

Brons voor Veendammer

In de klasse tot 90 kilogram plaatste Veendammer Leon Fransens zich voor de strijd om de derde plaats. Duidelijk werd dat zijn trainingsarbeid van dit seizoen niet voor niets was geweest: hij won brons.

De bij Judo 53 graden Noord trainende Isa Boersma uit Groningen wist knappe tweede plaats te behalen. Daarnaast behaalde Tristan Oijenhausen met erg mooie punten een vijfde plaats, net als Tim de Jong in de klasse tot 50 kilogram.

Komend weekend vindt er wederom een Nederlands kampioenschap plaats. Dan zijn de junioren tot 21 jaar aan de beurt. Zij komen zaterdag in Dordrecht in actie.