Afbeelding

Muntendam boekt ruime zege; PJC fors onderuit

MUNTENDAM/PEKELA - Derdeklasser Muntendam heeft zondag een ruime zege geboekt op MOVV. In Midwolda werd het 1-5. Competitiegenoot PJC ging fors onderuit.

Muntendam had geen kind aan laagvlieger MOVV. Het eerste doelpunt viel al na een kwartier. De bal stuitte in het strafschopgebied en de MOVV-verdedigers keken er alleen maar naar, zodat Muntendammer Maikel Hut -die drie van de vijf treffers van zijn ploeg voor zijn rekening nam- de score kon openen. De gasten, die vrijwel alle persoonlijke duels wonnen, maakten er voor de rust met een doelpunt van Björn Puister 0-2 van. Na de rust bouwden de bezoekers de score uit tot 0-5. Naast twee treffers van Hut scoorde ook Puister nog eenmaal. In de slotminuut maakte Jordi Blaauw nog de eretreffer.

PJC

Bij PJC is inmiddels wel duidelijk dat het avontuur in de derde klasse beperkt blijft tot één seizoen. De Pekelders gingen zondag voor de elfde keer onderuit. Groninger Boys was met 6-2 te sterk. Voor PJC scoorden Jur Bontjer en Tom van der Schuur. Bontjer tikte een voorzet van Van der Schuur tegen de touwen en Van der Schuur zelf rondde een individuele actie in de zestien af met een venijnig schot in de korte hoek.