Afbeelding

ZNC verrast met zege op Muntendam

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam is zijn ongeslagen status kwijt. Op eigen veld ging de derby tegen ZNC zeer verrassend met 2-5 verloren. De Brouksters waren tot afgelopen weekend nog puntloos.

Een derby is een wedstrijd op zich, waarbij de stand op de ranglijst niets zegt. Het is een cliché, maar dat werd wel bewaarheid in Muntendam. De ongeslagen koploper was immers de grote favoriet tegen de nog puntloze hekkensluiter uit Zuidbroek, maar toch was ZNC negentig minuten lang de bovenliggende partij.

1-4 bij rust

De basis voor de zege werd in de eerste helft gelegd. Bij rust stond het namelijk al 1-4.  Met twee snelle goals zette Raoul Grasmeijer de toon. ZNC schoot uit de startblokken en Muntendam liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. De 1-2 van Maikel Hut deerde ZNC dan ook niet. Dankzij treffers van Jeroen Huizinga en een rake vrije trap van Junior Vos stond het halverwege 1-4.

Wedstrijd gespeeld

Kort na de rust maakte Jeroen Huizinga er 1-5 van en daarmee was de wedstrijd gespeeld. ZNC geloofde het vervolgens wel, ging wat slordiger spelen en incasseerde in de slotfase nog een tegentreffer. Michael Imminga benutte een strafschop, gegeven na een handsbal.