Afbeelding

Muntendam verslaat ZNC; Noordster en Veendam 1894 verliezen

Sport

ZUIDBROEK - Muntendam heeft zondag de derby tegen ZNC in de derde klasse B gewonnen. In Zuidbroek waren de bezoekers met 0-2 te sterk. Eersteklasser Noordster ging onderuit, net als tweedeklasser Veendam 1894. 


Muntendam kwam halverwege de eerste helft aan de leiding: Maikel Hut kopte raak. Bij de 0-2, een kwartier voor tijd, fungeerde hij als aangever en was het Michael Imminga die de trekker mocht overhalen. Op deze viel niets af te dingen. ZNC wist in de weinig hoogstaande wedstrijd amper gevaarlijk te worden. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog wel een dot van een mogelijkheid, maar de keeper van Muntendam stond succes in de weg.

Loodzwaar paasweekend Noordster

Het in grote degradatienood verkerende Noordster kon tegen subtopper GRC Groningen niet voor een stunt zorgen. De Stadjers waren met 3-0 te sterk. Noordster wacht nu een druk en loodzwaar paasweekend. Zaterdagavond ontvangt de Pekelder eersteklasser VKW uit Westerbork en op tweede paasdag staat de streekderby tegen Hoogezand op de rol. Daarmee treft Noordster de nummers twee en één van de ranglijst. Een paasweekend zonder punten kan het tegen degradatie strijdende Noordster zich amper veroorloven, maar gezien de zwaarte van de tegenstand wordt het wel een enorme opgave om een dubbele nederlaag te voorkomen.

Veendam 1894

Ook Veendam 1894 heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Weliswaar stappen de Veenkolonialen over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, maar dat gebeurt horizontaal. Dat betekent dat Veendam op hetzelfde niveau actief blijft en niet onderaan de piramide hoeft te beginnen. Bij lijfsbehoud stroomt Veendam in de zaterdag-tweede klasse in, bij degradatie in de derde. Op dit moment bezet Veendam een van de twee nacompetitieplaatsen. Zondag vergat Veendam zichzelf te belonen. In eigen huis gingen de Veendammers met 0-2 onderuit tegen Helpman. ,,Er had zeker meer ingezeten”, kijkt Veendam-trainer Wietse de Blois terug. ,,De eerste helft was gelijkwaardig en in de tweede helft vond ik ons dominant.” Het goede spel leverde ook wel kansen op. ,,Maar dan komt het aan op creativiteit en daadkracht in de zestien. Daar hebben we veel moeite mee”, meent De Blois. Een kwartier voor tijd was het aan de andere kant wel raak, toen een schot van afstand tegen de touwen sloeg. Veendam ging vervolgens opportunistischer spelen om daarmee de gelijkmaker te forceren. De 1-1 viel niet en van de ontstane ruimte maakte Helpman dankbaar gebruik door de 0-2 te maken.