Afbeelding

Handbalsters Aeolus sluiten af met overwinning

Sport

WILDERVANK - In sporthal Groote Veen in Eelde hebben de handbalsters van Aeolus uit Wildervank zich ontdaan van een taai Actief Paterswolde. Met een 14-17 overwinning werd het seizoen in stijl afgesloten.

Na een aftastend begin was het Aeolus dat na 10 minuten een voordelige marge van drie treffers had opgebouwd (1-4). Dat verschil bleef vrijwel tot aan het rustsignaal gehandhaafd, want via 2-5 in de 20e minuut stond het halverwege 5-7 in het voordeel van de Veenkolonialen. 

Defensieve taken op orde 

Die tussenstand maakt duidelijk dat beide formaties hun defensieve taken goed op orde hadden. Bovendien kon de Aeolus-defensie bouwen op een uitstekend keepende Moniek Hadders, die menig doelpoging van Actief onschadelijk wist te maken. Daar stond echter tegenover dat de bezoekers op sommige momenten slordig aan de bal waren en het vizier in de afronding niet altijd op scherp hadden staan. Daarmee is dan ook de schaarste aan doelpunten van de eerste helft verklaard. 

Vier treffers op rij 

In de tweede helft trachtte Actief, met een persoonlijke dekking op Daniëlla Zuidema, het tij te keren. Maar de dekking bij Aeolus stond lange tijd geen enkele treffer toe, terwijl de bezoekers zelf vier keer op rij succesvol waren. Zo wisten Irene Mik, Hedy Oostenbrink en Elsa Brouwer wel raad met de ruimte die hier en daar in de Actief-defensie ontstond. Daarmee liep het verschil op tot zes treffers (5-11) en dat verschil wist de thuisformatie in het restant van het duel niet meer weg te poetsen. Aeolus wist nog wat verder uit te lopen tot 6-14 en maakte daarmee aan alle illusies bij Actief een einde. 

Knokken 

Het tekent echter de ploeg uit Paterswolde dat ze het maximale uit de wedstrijd wilden halen en bleven knokken voor een beter resultaat. Dat leverde aan beide kanten nog wat fraaie treffers op, maar bij beide opponenten was in de slotfase wel duidelijk dat het beste eraf was. Aan weerszijden vloeiden de krachten weg en de thuisploeg zag haar werklust beloond worden door het verschil, bij het klinken van het eindsignaal, terug te brengen tot drie treffers.

Top-3

Aeolus nestelde zich met die overwinning nog steviger in de top-3 van de ranglijst en kan met enig vertrouwen uitzien naar het volgende seizoen. In dat seizoen zal de ploeg ook een iets ander aanzien krijgen want inmiddels is duidelijk dat keepster Anne Pater en speelsters Margo Beer en Laura Hofstede Aeolus komen versterken.

* Doelpunten Aeolus: Irene Mik, Hedy Oostenbrink, Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer allen 4 en Danique de Groot 1.