Een moment uit de wedstrijd tussen Veendam 1894 en Stadskanaal. Foto: Bert Woltjes.

Noordster start met nederlaag; Veendam 1894 wint wel

PEKELA/VEENDAM - Noordster en Veendam 1894 zijn met wisselend succes aan het bekertoernooi begonnen: de Pekelders verloren, de Veendammers wonnen.

Tweedeklasser Noordster moest het in zijn eerste bekerduel opnemen tegen de sterke eersteklasser PKC ’83. Dat was voor de nieuwe Noordster-trainer Bennie de Jong een weerzien met zijn oude ploeg. De Stadjers waren, zoals viel te verwachten, een maatje te groot voor Noordster en wonnen met 6-0. Halverwege stond het nog 2-0. Bij Noordster zag men ondanks de nederlaag voldoende lichtpuntjes: er deden namelijk maar liefst vijf spelers uit de jeugd mee en dat is natuurlijk een goed teken. Noordster hield dan wel geen punten over aan het eenzijdige duel tegen PKC ’83, maar wel een licht positief gevoel.

Veendam 1894

Veendam 1894, sinds deze zomer een zaterdag-tweedeklasser, won aan de eigen Langeleegte met 2-1 van zondag-tweedeklasser Stadskanaal. In de extra tijd van de eerste helft profiteerde een van de Veendammers van een moment van onachtzaamheid in de defensie van Stadskanaal en zette de geelzwarten zodoende op voorsprong. Kort na rust trok Stadskanaal de stand gelijk, maar een kwartier voor tijd kon Veendam andermaal juichen: uit een scherp aangesneden vrije trap werd de 2-1 gescoord. Daar bleef het ook bij. Vlak voor tijd ontsnapte Veendam nog wel aan de gelijkmaker, toen een doelpoging van de Knoalsters knap door de Veendammer goalie uit zijn doel werd getikt.