PJC verloor op de eerste speeldag van SVZ. Foto: PJC/Facebook

Derdeklassers van start zonder zege

OOST-GRONINGEN - De derdeklassers ZNC, PJC en Muntendam hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen omzetten in een zege.

ZNC ging op bezoek bij Actief met 6-0 onderuit. In de eerste helft was er nog niet veel aan de hand voor de Brouksters, die met een 0--0 stand aan de thee gingen. Na rust ging het snel en liep Actief uit naar een forse zege.

PJC

Promovendus PJC verloor met 3-1 van SVZ. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar het was PJC dat brutaal op voorsprong kwam. Een vrije bal werd hoog voor het doel gebracht en daar stond Henk Blaauw klaar om het leer binnen te werken: 0-1. De Pekelders hielden de voorsprong vast tot aan de rust, maar in de tweede helft was SVZ een maatje te groot.

Muntendam

Muntendam hield aan het bezoek aan Gieten een punt over: 2-2. De Oost-Groningers speelden een sterke eerste helft maar vergaten één cruciaal ding: scoren. Ook in het tweede bedrijf duurde het lang voordat Muntendam tot scoren kwam. Pas na ruim een uur spelen werd de ban gebroken. Maikel Hut zorgde voor de 0-1. In de slotfase leek het helemaal mis te gaan. Gieten kwam niet alleen op gelijke hoogte, maar zelfs op voorsprong. Het sterkere Muntendam had het aan een treffer van Pascal Oldenburger in de extra tijd te danken dat er niet werd verloren.