Afbeelding

Bareveld en DWZ onderuit

Sport

OOST-GRONINGEN - Zondag-vierdeklasser Bareveld en het een niveau lager acterende DWZ zijn afgelopen weekend onderuit gegaan.

Bareveld was inclusief de bekerwedstrijden met een sterke serie bezig. De ploeg was al vier duels op rij ongeslagen, maar moest in Siddeburen duidelijk zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Halverwege stond het nog maar 1-0 en was er dus best nog wel wat mogelijk voor Bareveld, maar meteen na de rust viel de 2-0. Uiteindelijk liep Siddeburen uit naar een 5-0 overwinning.

DWZ

DWZ verloor zondag in eigen huis van Kloosterburen: 3-4. Dankzij treffers van Bilal Jeiari, Martin Muurman en Dionis Berisha werd nog wel een 0-2 achterstand omgebogen. Na rust sloegen de bezoekers tweemaal toe, die uit vijf mogelijkheden vier keer trefzeker waren. DWZ had een groot veldoverwicht en kreeg ook een viertal prima kansen om een nederlaag af te wenden, maar die werden niet benut.

,,De mentaliteit van de groep was in de eerste helft fantastisch”, zegt trainer Jans Vazel. ,,Na rust gingen we echter uit onze organisatie spelen en was het baltempo te laag.” Wel heeft hij nog een compliment in huis voor Tonnie Harkema, die als veldspeler de geblesseerde doelman verving. ,,Respect dat hij dit op zich nam.”