Trainer Jos de Vrieze en assistent Colin Steenge van Wildervank

Veendam en Wildervank wachten nog op eerste zege

VEENDAM/WILDERVANK - Tweedeklasser Veendam 1894 en vierdeklasser Wildervank wachten ook na zaterdag nog op de eerste zege van het seizoen.

Vooral voor Wildervank waren de druiven zuur. De ploeg van trainer Jos de Vrieze en assistent Colin Steenge gaf in de slotfase tegen NWVV een 2-0 voorsprong weg: 2-2. ,,Na de 2-0, door goals van Yko Smit en Joost Woldhuis, hadden we zeker drie grote kansen op de 3-0, maar maken die niet”, treurt De Vrieze. De uiteindelijke 2-2 viel in de blessuretijd uit een strafschop wegens hands. ,,In mijn ogen onterecht omdat de speler zijn handen op een natuurlijke manier langs zijn lichaam had”, meldt De Vrieze.

1894-derby

Veendam 1894 verloor in eigen huis de ‘1894-derby’ van Achilles 1894. De ploeg uit Assen was met 0-3 te sterk. ,,Achilles was simpelweg beter. Maar na een haf uur spelen gooiden we de schroom van ons af en creëerden in het kwartier voor en kwartier na rust de nodige kansen. Hadden we in die fase de 1-1 gemaakt, dan krijg je een heel andere wedstrijd”, zegt Veendam-trainer Anne Semplonius. Na een uur spelen vielen de 2-0 en 3-0 snel achter elkaar en was het klaar. ,,Onze zeer jonge groep moet brutaler worden en overtuigd zijn van de eigen kwaliteiten, dan kunnen we het iedereen in deze competitie lastig maken”, meldt de oefenmeester.