Afbeelding

Veendam 1894, Wildervank en ZNC handhaven zich

Sport

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 en derdeklasser ZNC hebben zich zondag veilig gespeeld. Ook zaterdag-vierdeklasser Wildervank hoeft zich niet te melden in de nacompetitie.

Wildervank heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. De ploeg ging zaterdag in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Mussel en dat was alweer de vijfde nederlaag op rij. In totaal verloor Wildervank 13 van de tot nu toe 23 gespeelde wedstrijden. Daardoor moest de ploeg serieus naar beneden kijken. Angelslo slaagde er de afgelopen weken echter niet in om het gat met Wildervank, dat vier punten bedraagt, te dichten. Wildervank is zodoende zeker van klassebehoud, maar de ambities van de club reiken veel verder. Zaterdag sluit Wildervank het seizoen af met een uitwedstrijd tegen SCN.

Veendam 1894

Zondag-tweedeklasser Veendam 1894 streed het hele seizoen tegen degradatie. Dat geeft de jonge ploeg van trainer Wietse de Blois het recht om na de zomer, als de ploeg overstapt naar het zaterdagvoetbal, in de tweede klasse te mogen beginnen. Veendam 1894 speelde zich zondag veilig, dankzij een 2-1 overwinning bij SC Stadskanaal. Veendam stond halverwege het duel al met 0-2 voor. Na een uur gespeeld te hebben, wist de thuisploeg eindelijk een van haar kansen te verzilveren. In het restant van het tweede bedrijf ging Stadskanaal op jacht naar de gelijkmaker, die diep in de extra tijd nog bijna viel. Uit een hoekschop belandde de bal echter op de paal. Veendam 1894 kon opgelucht ademhalen en boekte zo de vijfde zege uit de laatste zeven duels. Veendam sluit het seizoen maandag af met een thuiswedstrijd tegen Rolder Boys. Dat zal de laatste wedstrijd zijn van Veendam 1894 als zondagclub.

ZNC

Het Zuidbroekster ZNC won zondag in eigen huis met 4-2 van HSC. Daarmee is handhaving een feit. De verdiende zege kreeg gestalte door treffers van Harmen Hager (2x), Raoul Grasmeijer en Jorrick Jonker. Handhaving is een knappe prestatie van ZNC. De Brouksters begonnen namelijk bijzonder zwak aan het seizoen. Voor de winterstop gingen vijf van de zes wedstrijden verloren. Daardoor vond ZNC zich vanaf de eerste speeldag terug in de onderste regionen. Na de winterstop kwam ZNC een stuk beter voor de dag. Van de 17 gespeelde duels in dit kalenderjaar, gingen er slechts 7 verloren waardoor de Brouksters met nog een speeldag te gaan al veilig zijn.