Afbeelding

Tweedeklassers Veendam en Noordster verliezen opnieuw

Sport

PEKELA/VEENDAM - Veendam 1894 en Noordster staan na vier wedstrijd onderaan in respectievelijk de zaterdagse tweede klasse L en de zondagse tweede klasse K.

Hoewel nog vroeg in het seizoen, is vooral de situatie van Noordster zorgelijk. De jonge ploeg degradeerde vorig seizoen kansloos uit de eerste klasse en heeft vooralsnog geen potten kunnen breken in de tweede klasse. Bij momenten wordt er best aardig gevoetbald, maar telkens stapten de Pekelders als verliezer van het veld. 

Nog geen goal gemaakt

Dat was zondag niet anders. Opnieuw waren er zeker hoopvolle momenten aan de kant van Noordster, maar keiharde punten leverde dat niet op. Musselkanaal, dat tot dit weekend ook niet had gewonnen, was met maar liefst 3-0 te sterk. Na vier duels staat Noordster puntloos onderaan. Bovendien hebben de Pekelders nog geen goal gemaakt en dat is pas echt zorgelijk.

Veendam-Kollum

Veendam 1894 is ook afgezakt naar de laatste plaats. De Veendammers staan nu op één punt na vier duels. Zaterdag werd er kansloos verloren van Kollum. In Friesland werd het 6-1. De Veendammers kwamen ongelukkig op achterstand doordat een voorzet via een hak van een van de Oost-Groningers binnenviel. Ook de 2-0 was een eigen goal. Een harde voorzet verdween uiteindelijk achter de Veendammer doelman. op slag van rust werd het ook nog 3-0. 

Veendam-storm

Veendam 1894 begon echter vol goede moed aan het tweede bedrijf. De Veenkolonialen schoten uit de startblokken, maar meer dan een bal op de paal leverde het offensief niet op. Nadat de Veendam-storm wat was gaan liggen, werd het toch 3-1. Na een uittrap van doelman Thijs Graver zorgde Dinand de Jonge met een fraai lobje voor de Veendammer goal. De 4-1 van Kollum volgde echter snel en was de nekslag voor Veendam. De laatste twee treffers hadden louter statistische waarde.