Afbeelding

DWZ trekt goede eerste helft tegen titelkandidaat FVV niet door

Sport

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag in eigen huis met 2-2 gelijk gespeeld tegen titelkandidaat FVV. Vooral voor rust maakte de ploeg van trainer Jans Vazel een prima indruk.

DWZ speelde in die eerste helft verzorgd positiespel, was balvast en er was veel beweging zonder bal. Toch was het FVV dat op voorsprong kwam. Een slechte inspeelpass werd onderschept en de bezoekers counterden zich naar de 0-1.

Verdiende gelijkmaker

DWZ ging na de 0-1 rustig door waar het mee bezig was: goed voetballen en kansen creëren. Halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker. Dionis Berisha krulde een afvallende bal in de bovenhoek: 1-1. Tien minuten later zette Henry Hut DWZ op voorsprong. Na een goede loopactie van Leon Scheen legde Hut vanaf 25 meter aan en schoot verwoestend raak.

Grote kansen

FVV begon scherper aan de tweede helft. Dat resulteerde in een grote kans, die doelman Rick Lode knap pareerde. DWZ had de organisatie de eerste 10 minuten niet op orde, maar kwam die fase zonder kleerscheuren door. Vervolgens kreeg de thuisploeg een viertal grote kansen om het duel in het slot te gooien. Zo belandde een lobje van Hut op de lat.

Katachtige reflex 

De missers kwamen DWZ duur te staan. FVV trok in de slotfase van het duel ten aanval en na wederom een verkeerde inspeelpass viel de 2-2. Het had zelfs nog 2-3 kunnen worden, maar met een katachtige reflex voorkwam Rick Lode een doelpunt en bleef het bij 2-2.

Reactie trainer: 

,,Ik ben heel tevreden over de eerste helft”, zegt trainer Jans Vazel. ,,Veel beweging, goed positiespel en balvast. FVV kwam er spaarzaam uit. We moeten alleen wel beter omgaan met de kansen die we krijgen. En in de tweede helft vergaten we te voetballen. FVV begon wat fysieker te spelen en daar gingen wij in mee. Dit is niet ons spelletje, want wij willen graag uit de duels blijven. Ook verloren we veel te snel de bal, wat veel kracht kostte.  Ik vond dat wij de overwinning op basis van de kansenverhouding verdienden. Alleen geven we nog te vaak makkelijk goals weg.  We proberen dan een voetballende oplossing te vinden, maar in sommige situaties hoeft dat niet altijd. Toch ben ik heel tevreden over de eerste helft. Als we dit langer kunnen doortrekken, dan ben ik er van overtuigd dat wij moeilijk te verslaan zijn.”