Afbeelding

Bareveld maakt het de nieuwe koploper lastig; Pekelder Boys boekt zege

BAREVELD/PEKELA - Vierdeklasser Bareveld heeft zondag een kleine nederlaag geleden tegen Veelerveen, de nieuwe koploper. Een klasse lager rekende Pekelder Boys af met Roswinkel.

Bareveld kwam na een half uur op achterstand en ging met name na rust met de nodige overtuiging op zoek naar de 1-1. Die gelijkmaker werd rond de 60e minuut geproduceerd door Arnold Schuitema. Heel lang kon Bareveld niet van deze opsteker genieten: met zijn tweede goal van de middag zorgde Jelle Oost namelijk voor de 2-1. Bareveld gaf zich niet gewonnen en dwong in de slotfase fel aan, maar bleef uiteindelijk wel puntloos achter.

Pekelder Boys

In de vijfde klasse D boekte Pekelder Boys de tweede zege van het seizoen. Op bezoek bij Roswinkel werd met 0-1 gewonnen. Eric Burema maakte kort voor tijd de winnende treffer. Tot dat moment waren er niet heel veel opwindende momenten geweest. In de rommelige wedstrijd koos Pekelder Boys er veelal voor om de lange bal te spelen, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Kort na rust was Pekelder Boys met een sterke kopbal wel dichtbij een treffer, maar de doelman van Roswinkel stond op zijn post. In het vervolg van de tweede helft liet ook de goalie van Pekelder Boys zijn klasse zien en halverwege het tweede bedrijf kreeg hij bovendien hulp van de lat. Zo stond het lang 0-0, totdat Burema de winnnde treffer tegen de touwen schoof.