Afbeelding

Veendam 1894 boekt belangrijke zege

Sport

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Be Quick 1887. Het was een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.

Door de versterkte degradatieregeling van de KNVB degraderen er dit seizoen twee teams rechtstreeks uit de tweede klasse en zijn ook nog eens drie teams veroordeeld tot de nacompetitie. Met vijf punten uit acht duels vond Veendam 1894 zich voor de aftrap tegen Be Quick in de onderste regionen van de tweede klasse L terug.

Bittere noodzaak 

Om aansluiting te vinden, was een zege op de hekkensluiter bittere noodzaak. En die zege kwam er, al kreeg Veendam de punten zeker niet cadeau. Er moest hard voor gewerkt worden, maar dankzij treffers van Jeremy van Dijk en Jasper Bijl werd Be Quick met 2-1 verslagen.

‘Hadden het moeilijk’ 

,,Het was al met al denk ik wel een terechte overwinning”, zegt Veendam-trainer Anne Semplonius. ,,We hadden het moeilijk, maar hebben meer kansen bij elkaar gespeeld dan onze tegenstander. Be Quick had een goede opbouw van achteruit, waar we lastig druk op konden krijgen. Al met al ben ik erg tevreden over de energie die in de ploeg zit en de wijze waarop we voor elkaar hebben gewerkt.”