Clias-turnster Denessity Sidin. Foto: Hilda Koopmans
Clias-turnster Denessity Sidin. Foto: Hilda Koopmans

Clias-turnster Denessity Sidin maakt indruk op kampioenschap

Sport

WILDERVANK- Drie turnsters van SV Clias uit Wildervank hebben deze maand meegedaan aan een districtswedstrijd in Assen. Denessity Sidin maakte er grote indruk.

De wedstrijden in Assen waren tevens de provinciale kampioenschappen voor de drie noordelijke provincies. Het kampioenschap begon met de team- en individuele wedstrijd voor de middenbouwturnsters uit Friesland, Groningen en Drenthe.

Gouden medaille 

Denessity Sidin pakte een gouden teammedaille. Ze turnde een bijna perfecte wedstrijd. Alleen bij het toestel balk moest zij een keer afstappen. Desondanks mocht zij ook een gouden medaille voor haar individuele prestaties in ontvangst nemen. Met maar liefst tien punten meer dan de nummer twee mag zij zich de kampioene van de provincie Groningen noemen. Daarnaast stond ze van geheel Noord-Nederland ook aan kop, met bijna vier punten verschil met de nummer twee: een uitmuntende prestatie.

Onvrijwillig het toestel verlaten 

De junioren Nette Eleveld en Jezlyn Meppelder van SV Clias vormden samen met turnsters uit Vries en Musselkanaal een team. Het lukte hen niet om net als in november het teamgoud te bemachtigen. Een dag later kwamen ze uit in het individuele kampioenschap. Op de balk moest Nette Eleveld tweemaal onvrijwillig het toestel verlaten. Hierdoor greep ze naast het podium en werd vierde. Voor het toestel sprong kreeg ze het tweede cijfer en op vloer het vierde. 

Blessure

Jezlyn Meppelder turnde zichzelf, inclusief een blessure, naar een zesde plaats. Op het toestel sprong en balk behaalde ze het vierde cijfer. Of deze resultaten zullen leiden tot plaatsing voor het Nederlands kampioenschap en de provinciale toestelfinales moet nog blijken. In januari turnen ze nog een laatste plaatsingswedstrijd voor doorstroming naar deze finales.