Softbalinternational Dinet Oosting.
Softbalinternational Dinet Oosting.

Softbalsters strijden in Veendam om de Jelly Oosting Memorial Trophy

Sport

VEENDAM - Softbalsters uit het hele land zullen zaterdag 4 februari naar de Sorghvliethal en de Parkstadhal in Veendam komen in het kader van de Jelly Oosting Memorial Trophy.

Jelly Oosting overleed in 2013. Zij is de moeder van de uit Veendam afkomstige softbalinternational Dinet Oosting, mede-initiator van dit evenement. Het gaat om een toernooi voor Meisjes Onder de 15 en een toernooi voor Meisjes Onder de 18. Het toernooi wordt georganiseerd door de stichting Softbaldino uit Veendam. Deze stichting heeft tot doel de softbalsport in alle facetten te promoten en doet dat dus onder andere via dit toernooi.

Softbalacademie 

Het Onder 15-toernooi speelt zich af in de Parkstadhal. Deelnemende teams zijn Blue Angels (Zuid-Holland/Brabant), Scimitars (Midden-Nederland) en Tex Town Tigers (Enschede). De Sorghvliethal is het decor voor het Onder 18-toernooi. Naast teams van Blue Angels en Scimitars is ook Ravens van de partij. Onder die naam hebben Quick Amersfoort en HCAW uit Bussum hun talenten samengevoegd om op hoog niveau te kunnen spelen. Blue Angels is een gerenommeerde softbalacademie en hetzelfde geldt voor Scimitars. Tex Town Tigers heeft als club een naam als opleider van vele softbaltalenten en is een voorbeeld voor vele softbalclubs in Nederland.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en rond 16.00 uur eindigt de laatste wedstrijd. Publiek is welkom, de toegang is gratis.