Veendam 1894 verloor in eigen huis van Zuidhorn. Foto: Bert Woltjes.

Noordster en Veendam 1894 onderuit

OOST-GRONINGEN - De tegen degradatie strijdende tweedeklassers Noordster en Veendam 1894 hebben de competitie hervat met een nederlaag.

Noordster begon met slechts drie punten uit negen duels als hekkensluiter aan de uitwedstrijd tegen SC Stadspark, dat met elf punten uit tien duels ook geen hoogvlieger in de tweede klasse K-zondag was. De Pekelders slaagden er echter niet in om punten te pakken tegen de Stadjers. Een kort na de rust gegeven strafschop werd Noordster fataal: 1-0. De Pekelders hebben het hele seizoen al grote moeite om tot scoren te komen en ook zondag wist Noordster het net weer niet te vinden.

Veendam 1894

In de tweede klasse L van het zaterdagvoetbal ging Veendam 1894 voor de zevende keer dit seizoen onderuit. In eigen huis was Zuidhorn met 1-3 te sterk. Winston de Jonge scoorde halverwege de eerste helft voor de Veendammers. Dat was in een fase waarin Veendam de bovenliggende partij was. ,,We speelden een goed eerste deel van de wedstrijd. Toen hadden we de wedstrijd in het slot moeten gooien. Daar hebben we ook de nodige kansen voor gehad”, zegt trainer Anne Semplonius. Het bleef echter bij de treffer van De Jonge, terwijl Veendam de goals aan de andere kant naïef weggaf. ,,Na rust hebben we weinig meer kunnen creëren, mede door twee waarschijnlijk zware blessures.”