Afbeelding

Derde zege op rij voor Wildervank

WILDERVANK - Vierdeklasser Wildervank heeft zaterdag de derde zege op rij geboekt en daarmee de weg naar boven ingezet. Op eigen veld werd VAKO met 4-2 verslagen.

In de eerste helft had Wildervank het nog best moeilijk met de bezoekende ploeg uit Vries. ,,De eerste helft was van onze kant vrij matig”, zegt Wildervank-trainer Colin Steenge dan ook.

VAKO kwam uit een corner, die in één keer binnenviel, op voorsprong. Lourens Huizing trok de stand gelijk. Hij reageerde attent op een afvallende bal. Maar nog voor de rust kwam VAKO opnieuw op voorsprong. De 1-2 viel uit een klutssituatie.

Meer beweging

,,Na rust zat er meer beweging in ons elftal, waardoor we ook meer kansen creëerden”, zegt Steenge. ,,Ferry Huizing maakte de 2-2, waarna ook wij via Marc Nijland een corner rechtstreeks in de goal krulden.” Tien minuten voor tijd werd het 4-2. Marc Nijland gooide het duel in het slot, na een prima assist van Lourens Huizing.

Steenge: ,,Al met al was het een verdiende overwinning, maar met de sterke tegenstanders die de komende weken op de planning staan moet er nog een flinke stap bij om ook dan tot een resultaat te komen.”