Veendam was tegen Velocitas in het eerste half uur veel sterker en claimt hier een strafschop, maar kreeg die in deze situatie niet. Foto: Bert Woltjes.

Veendam 1894 onderuit; Wildervank boekt tweede zege

Algemeen

VEENDAM/WILDERVANK - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft zaterdag de punten moeten laten aan het bezoekende Velocitas 1897. Vierdeklasser Wildervank won wel.

Veendam begon nog wel goed aan het duel tegen Velocitas 1897. De Veenkolonialen waren in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar konden het sterke spel niet bekronen met een treffer. Ook een penaltyclaim, nadat een van de Veendammers tegen de grasmat werd gewerkt, leverde niets op.

Veendam-storm

Nadat de Veendam-storm wat was gaan liggen, speelde het duel zich voornamelijk af rond het middenveld. In de slotfase van het eerste bedrijf sloeg Velocitas toe. Veendam drong na rust wel aan en ontketende nog een slotoffensief maar de treffer viel kort voor tijd aan de andere kant: 0-2. De thuisploeg kreeg in de extra tijd nog wel een enorme kans op de 1-2, maar een toegekende strafschop werd door de Groninger doelman gekeerd.

BSVV-Wildervank

Wildervank boekte zaterdag in Bovensmilde de tweede zege van het seizoen. BSVV werd met 0-1 verslagen. Storm Boelens maakte in de 78e minuut de enige en dus winnende treffer. ,,Kijkend naar de eerste helft was de zege wel terecht”, oordeelt trainer Jos de Vrieze. ,,Op basis van de tweede helft had BSVV een punt verdiend. Onze keeper redde ons meerdere keren bij een 0-0 stand.” Scoren deden de Drenten echter niet, waardoor Wildervank uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.