Afbeelding

A Man Called Otto in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - Tom Hanks is dinsdag 4 april als brombeer te zien in A Man Called Otto in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

Zo veelzijdig als het oeuvre van Tom Hanks ook is, hij speelt eigenlijk zelden een onsympathiek personage. Ook in het echt staat hij bekend als ‘Mr. Nice Guy’. Maar nu wilde ook hij eens een keer een norse oude man spelen. 

Boekverfilming

In ‘A Man Called Otto’ (2022), de remake van de Zweedse boekverfilming ‘En man som heter Ove’ (oftewel ‘Een man die Ove heet’) van regisseur Hannes Holm uit 2015, kruipt hij in de huid van een verbitterde weduwnaar die het leven niet meer ziet zitten.

Wonderlijke vriendschap

De chagrijnige Otto haalt geen voldoening meer uit zijn leven. Als er nieuwe buren komen wonen in zijn straat laat hij langzaam zijn zachte kant zien. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

Kaarten

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.