De coaches en zwemmers van De Brug Veendam met hun gewonnen prijzen.
De coaches en zwemmers van De Brug Veendam met hun gewonnen prijzen.

Medailleregen voor zwemmers De Brug Veendam tijdens Nationale Spelen

Sport

VEENDAM - De wedstrijdzwemmers van De Brug Regio Veendam hebben tijdens de Special Olympics Nationale Spelen maar liefst elf indiviuduele medailles in de wacht gesleept. Ook was er goud, zilver en brons voor de estafetteploegen.

Vrijdag zijn de Special Olympics Nationale Spelen Twente officieel van start gegaan. Het betreft het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement werd geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Erik Dijkstra en Gregory Sedoc stelden de deelnemers voor aan het publiek. Er was speciale aandacht voor de internationale deelnemers uit Saba, Bonaire, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. In de vorm van een defilé werden zij onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de ruim 10.000 toeschouwers.

Finales 

De zaterdag stond voor de sporters van De Brug Veendam in het teken van de divisionering in zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Alle zwemmers zwommen op de eerste dag al een PR. Voor de estafette-zwemmers stonden er meteen finales op het programma De Brug Veendam pakte goud, zilver en brons op de 4 keer 50 meter vrije slag en de 4 keer 25 meter vrij.

Op de zondag werden de andere finales gezwommen. De sporters van De Brug kwamen, op diverse afstanden, uit op de rugcrawl, schoolslag, vrije slag en wisselslag. Ze wonnen maar liefst vier gouden medailles, twee keer zilver en vijfmaal brons.