Aeolus neemt het doel van de bezoekers onder vuur.
Aeolus neemt het doel van de bezoekers onder vuur.

Handbalsters Aeolus maatje te groot voor hekkensluiter

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben in eigen huis afgerekend met HVR ’97 uit Roden. De koploper was met 32-14 te sterk voor de hekkensluiter.

Vooraf had trainer/coach René Zuidema zijn ploeg laten weten dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn, ondanks het verschil op de ranglijst. Die boodschap sorteerde effect. Aeolus startte scherp, stond na 10 minuten al op 7-2 en liep vervolgens via 15-3 uit naar een ruststand van 18-5. 

Plaaggeest

Bij de thuisploeg had vrijwel iedereen een bijdrage in de treffers en HVR had grote moeite om ruimte te vinden in de Wildervankster dekking. Hoekspeelsters Laura Hofstede en Danique de Groot lieten zich gelden en op de cirkel waren Kimberley van der Laan en Elsa Brouwer meer dan eens een plaaggeest voor de Roder defensie. De thuisploeg wist daarbij ook in de snelle omschakeling regelmatig de vrijstaande speelsters te vinden en liet daarmee het verschil vlot oplopen.

Slordigheden

In de tweede helft trok Aeolus die lijn nog even door tot 23-8 in de 40e minuut, maar vanaf daar slopen er wat kleine slordigheden in de ploeg. Op zich verklaarbaar, de druk was er uiteraard allang vanaf, en dat ging wat ten koste van de concentratie. De gasten uit Roden wisten daar een aantal keren prima van te profiteren en lieten daarbij een handvol fraaie treffers optekenen. 

Slotakkoord

Maar het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. Aan de hand van Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema gaf de Oost-Groninger formatie nog even gas en haalde met een duidelijke 32-14 overwinning het eindsignaal. Daarmee nam de ploeg iets meer afstand van de achtervolgers, die dit weekend in hun wedstrijden punten lieten liggen.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 9, Hedy Oostenbrink 8, Elsa Brouwer 4, Kimberley van der Laan en Danique de Groot 3, Chantal Kampijon en Laura Hofstede 2 en Sharon Hollemans 1.