Rodney Meijer legt namens Damacota aan voor de 2-1. Foto: Bert Woltjes.

Meeden en ZNC winnen doelpuntrijke derby’s in vijfde klasse

Sport

MEEDEN - Het publiek is zaterdag de grote winnaar geworden bij de twee streekderby’s die werden afgewerkt in de vijfde klasse F. Zowel bij Meeden-Damacota als bij ZNC-Muntendam werd zeven keer gescoord.

Meeden won in eigen huis met 4-3 van het Pekelder Damacota. Na een doelpuntloos eerste half uur kopte Dennis Nagel de openingstreffer tegen de touwen. Even later verdubbelde Joost Kamphuis de voorsprong voor Meeden, maar nog voor de rust deed Damacota in de persoon van Rodney Meijer wat terug. Ook na rust duurde het lang voordat er werd gescoord. In de 67e minuut maakte Patrick Hoving er uit een vrije trap 3-1 van. Weer toonde Damacota aan over veerkracht te beschikken. De Pekelders knokten zich terug in het duel en zagen de inspanningen beloond worden met treffers van Wylan Molema en Martin Pinkster. Nog was de koek niet op. In de absolute slotfase bepaalde Jesse Bleeker de eindstand op 4-3 en kwam Damacota sneu weg.

ZNC-Muntendam

De zaterdagvoetballers van ZNC boekten een ruime zege op laagvlieger Muntendam: 5-2. ZNC begon sterk aan de derby en dat leverde treffers op van Melvin Salper en Emiel Staal. Mark Heemskerk deed daarna wel iets terug, maar ZNC raakte er niet van in de war, bleef kansen krijgen en sloeg na rust toe via een benutte strafschop van Leroy Stegmeijer. Na een nieuwe goal van Heemskerk, goed voor de 3-2, pakte ZNC de draad snel op en via Sven Niemeijer en Emiel Staal werd de derbywinst zeker gesteld.