Gevaar voor het doel van Veendam 1894, maar deze situatie loopt met een sisser af. Foto: Bert Woltjes.
Gevaar voor het doel van Veendam 1894, maar deze situatie loopt met een sisser af. Foto: Bert Woltjes.

Veendam 1894 en Noordster sluiten af met nederlaag; ZNC boekt zege

Sport

OOST-GRONINGEN - Veendam 1894 heeft zijn laatste competitiewedstrijd als zondagvereniging verloren. Ook Noordster verloor, terwijl ZNC een overwinning boekte.

Het uit de eerste klasse gedegradeerde Noordster ging maandag voor de twaalfde keer op rij onderuit. In Oude Pekela was SVBO met 1-4 te sterk. De Pekelder treffer werd gemaakt door Aaron Meijerhof. Na afloop werd het seizoen, ondanks de degradatie, gezellig afgesloten met muziek van dj Tim.

Veendam 1894 speelde in het eigen Henk Nienhuis Stadion zijn laatste wedstrijd als zondagclub. Tegenstander Rolder Boys deelde echter geen cadeautjes uit en won met 0-3. Halverwege stond het nog 0-0. Terugkijkend op dit seizoen overheerst bij Veendam echter een positief gevoel: de jonge selectie van de geelzwarten wist zich immers knap te handhaven in de tweede klasse. Na de zomer meldt Veendam 1894 zich zodoende in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

ZNC sloot het seizoen af met een ruime zege op Nieuw Roden: 0-3. Jeroen Huizinga zette de Brouksters op voorsprong en na de rust was Harmen Hager tweemaal trefzeker. Dankzij de driepunter sloot ZNC het seizoen in de derde klasse B af op de zevende plaats.