Afbeelding

Veendam 1894 ziet zege door de vingers glippen

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 is zaterdag in en tegen Bedum dicht bij de tweede zege van het seizoen geweest, maar in de slotseconden viel alsnog de gelijkmakende 3-3.

Na een kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong nadat SV Bedum aan de noodrem had moeten trekken. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Jeremy van Dijk. Veendam bleef vervolgens de overhand houden, maar het was de thuisploeg die na een half uur spelen de stand weer in evenwicht bracht.

Buitenspel

In de tweede helft werd de 2-1 va Bedum afgekeurd wegens buitenspel en was het vervolgens aan de andere kant wel raak. Dinand de Jonge bracht daarmee de geelzwarten weer op voorsprong. Nog geen minuut later mocht ook Bedum weer juichen: 2-2.

Fraaie kopbal

Een kwartier voor tijd kwam Veendam voor de derde maal op voorsprong. Winston de Jonge kopte op fraaie wijze de bal achter de Bedum-doelman. Bedum zette nog eenmaal alles op alles en dat werd Veendam fataal. In de slotseconden van het duel kwamen beide ploegen voor de derde keer die middag op gelijke hoogte.