Afbeelding

Bekertoernooi: alleen Veendam 1894 en Muntendam gaan door

VEENDAM - Veendam 1894 en Muntendam hebben zich geplaatst voor de eerste knock-outronde van het bekertoernooi.

Na zeges op Heiligerlee en PJC bond Muntendam ook Wedde aan de zegekar: 2-1. Michael Imminga zette de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong. In de slotfase van de eerste helft trok Wedde de stand gelijk, maar dankzij een late treffer van Patrick Vasse stapte Muntendam toch als winnaar van het veld in deze tegenvallende wedstrijd.

Tweedeklasser Veendam had tegen eersteklasser Hoogezand aan een punt genoeg om door te gaan. Het werd uiteindelijk 2-2 en dat was dus voldoende voor de geelzwarten. De Veendammer treffers werden gemaakt door Dinand de Jonge en Winston de Jonge.

Bareveld en Noordster

Ook Bareveld kan terugkijken op een prima bekercampagne. De vierdeklasser bleef in al zijn duels ongeslagen. Zondag werd gelijk gespeeld tegen Buinen: 2-2. De goals kwamen van Jari Lamein en Yannick Viejou. Ondanks de prima resultaten ligt Bareveld wel uit de beker.

Het al uitgeschakelde Noordster sloot het bekertoernooi af met een 3-1 zege op ASVB. Het waren de Witte Muizen die met een mooie goal op voorsprong kwamen. Frank Davids schoot vanaf de stip de 1-1 binnen. Noordster zette daarna aanval na aanval op en dat resulteerde in twee goals van Robert Tieks.