Afbeelding

Derdeklassers winnen niet

Sport

OOST-GRONINGEN - Derdeklasser PJC wacht nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. Ook competitiegenoten Muntendam en ZNC wonnen niet.

De eerste vier duels van het seizoen leverden het gepromoveerde PJC slechts één puntje op: op de tweede speeldag werd het tegen Groninger Boys 1-1. De twee wedstrijden die volgden, gingen verloren. Bovendien werd er tegen Westerwolde en FC Lewenborg ook niet gescoord. Zondag was de derde wedstrijd op rij zonder goals en zonder punten. In eigen huis gingen de Pekelders met 0-2 onderuit tegen LEO uit Loon.

Muntendam

Ook Muntendam ging zondag voor de derde keer op rij in competitieverband onderuit. Na nederlagen tegen SVZ en Groninger Boys werd zondag verloren van Westerwolde: 3-0. Vorige week kregen de Muntendammers ook nog een fikse draai om de oren in de beker tegen eersteklasser GRC Groningen (10-1). Tegen Westerwolde kwam Muntendam halverwege het duel op achterstand. Pogingen om de stand gelijk te trekken leverden niets op en op slag van rust werd het zelfs 2-0. Met een kopbal was Muntendam nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar deze inzet met het hoofd belandde op de buitenkant van de paal. Ook na rust zocht Muntendam de aanval, maar het benutten van de kansen liet sterk te wensen over: dat lukte dan ook niet. Kort voor tijd was het aan de andere kant wel weer raak: 3-0.

ZNC

Waar PJC en Muntendam in de onderste regionen van 3C te vinden zijn, daar draait ZNC mee in de top. De Brouksters staan met tien punten uit vijf duels op de gedeelde tweede plaats. Zondag speelde ZNC met 1-1 gelijk tegen Groninger Boys. Met een rake vrije trap kort voor tijd redde Junior Vos een punt voor de mannen uit Zuid- en Noordbroek. Meer zat er voor ZNC ook niet in.