Afbeelding

Veendam 1894 buigt het hoofd voor titelkandidaat

VEENDAM - Aan de eigen Langeleegte is Veendam 1894 er zaterdag niet in geslaagd om titelkandidaat Lycurgus punten afhandig te maken. Het werd 0-2.

Veendam 1894 maakte een wat afwezige indruk. Waar strijd en inzet werd gevraagd, oogde de ploeg inspiratieloos. Die instelling konden de Veenkolonialen zich tegen titelkandidaat Lycurgus eigenlijk niet veroorloven. Al was het overigens ook weer niet zo dat de Stadjers de pannen van het dak speelden. Dat zorgde er voor dat het bij de rust nog 0-0 stond.

Kort na rust sloeg Lycurgus alsnog toe. In de jacht op de gelijkmaker kreeg Veendam via Dinand de Jonge zijn grootste kans. De inzet van de spits werd echter gepareerd. Tien minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak en die tweede tegentreffer kwam Veendam niet meer te boven.

Veendam staat na de nederlaag en de resultaten op de andere velden nog maar net boven de nacompetitiestreep. De ploeg heeft net zoveel punten als HFC ’15, maar een wedstrijd minder gespeeld. Komend weekend nemen de Veendammers het op tegen koploper Helpman.